close

TERVETULOA!

Huomioithan puiston uudet aukioloajat!

Valimotie 25 00380 HELSINKI

Ryhmäliikunta


Trampoliiniryhmäliikunta

 

Rush Technic 1

Haluaisitko oppia pomppimaan trampoliinilla? Rushin Technic1 -tunnilla käydään läpi trampoliinipomppimisen tekniikkaa tasajalkapompusta lähtien. Rush Technic1 -tunti antaa sinulle valmiudet itsenäiseen pomppimiseen puistossamme. Tunti on suunnattu aloitteleville pomppijoille, mutta kokeneempikin pomppija voi tulla hakemaan tunnilta varmuutta ja oikeat suoritustekniikat. Tunti sisältää 30min ohjattua pomppimista, jonka lisäksi 30min vapaata tutustumista puistoomme. Ohjaaja on kuitenkin ryhmän käytettävissä koko tunnin ajan.

Rush Technic1 ryhmäliikuntatunnit maanantaisin klo 18-19.

Ikäraja tunnille on 16-vuotta.

 

Rush Technic 2 

Mikäli olet jo käynyt Technic1 -tunnilla ja tunnet olosi varmaksi trampoliinilla ja sinulta onnistuu peruspomppujen lisäksi haastavammatkin liikkeet kuten istumahypyt - tämä tunti on sinulle! Tunnilla viedään tekniikkaopetusta haastavampiin liikesarjoihin ja jopa voltteihin asti. Tunti sisältää 30min ohjattua pomppimista, jonka lisäksi 30min vapaata tutustumista puistoomme. Ohjaaja on kuitenkin ryhmän käytettävissä koko tunnin ajan.

Rush Technic2 ryhmäliikuntatunnit maanantaisin klo 19-20.

Ikäraja tunnille on 16-vuotta.

Viikko-ohjelmaan pääset tästä

 

Rush Core

Onko kuntoilukärpänen päässyt puraisemaan mutta et koe salilla rehkimistä omaksi jutuksesi? Tule kokeilemaan Rushin Core -tunteja. Nämä aerobiset trampoliiniryhmäliikuntatunnit ovat niin hauskoja, että tuskin huomaat kuntoilevasi. Trampoliinilla pomppiminen on kaiken lisäksi huomattavasti tehokkaampaa kuin tavallinen juoksulenkki. Tunti sisältää 30min ohjattua pomppimista, jonka jälkeen 30min vapaata pomppuaikaa puistossamme. Ohjaaja on läsnä kuitenkin koko tunnin ajan.

Rush Core -ryhmäliikunattunnit torstaisin klo 18-19 sekä 19-20.

Ikäraja tunnille on 16-vuotta.

Viikko-ohjelmaan pääset tästä

 

Hinnat:

1h   17€

Ryhmäliikuntakortit (Fitness Pass):

5h    79€

10h  149€

20h  279€

 

Trampoliiniharjoittelun terveyshyödyt

Trampoliinilla pomppiminen on erittäin tehokas, hauska ja turvallinen keino parantaa fyysistä kuntoa. Siihen liittyvät terveyshyödyt ovat niin merkittäviä, että on suoranainen ihme, ettei useampi harrasta lajia säännöllisesti! Niin yllättävältä kuin se saattaa kuulostaakin, trampoliiniliikunta on monessa suhteessa esimerkiksi juoksemista tehokkaampi harjoittelumuoto. Siispä lajia voi suositella erittäin lämpimästi lasten ja nuorten lisäksi myös aikuisille – trampoliinilla pomppiminen todellakin sopii kaikille!

 

Vertailussa juokseminen ja trampoliiniliikunta

Juokseminen on nykyisin erittäin suosittu liikuntamuoto. Silti liian usein näkee ihmisiä, jotka eivät aidosti nauti hölkkäämisestä, vaan tekevät sitä ilottomasti ja perustavat koko harrastuksen lähinnä velvollisuudentunteeseen. Hyvä uutinen on se, että samat terveyshyödyt voi saavuttaa paljon nautittavammalla tavalla!

Juokseminen on erittäin rasittavaa alavartalolle, etenkin nivelille, ja pienikin tekniikkavirhe voi altistaa ikäville polvi-, lantio- ja nilkkaongelmille. Trampoliinilla pomppiminen kohdistaa jopa 80% vähemmän painetta alavartalon niveliin kuin kovalla alustalla juokseminen. Niinpä trampoliiniliikunta onkin erinomainen ja turvallinen vaihtoehto esimerkiksi senioreille, kuntoutujille sekä heikompikuntoisille, jotka haluavat aloittaa liikunnan harrastamisen. Kaiken kaikkiaan on osoitettu, että trampoliinilla pomppimisen terveyshyödyt ovat juoksemiseen verrattuna jopa kolminkertaiset. Voidaan siis sanoa, että kymmenen minuutin pomppiminen vastaa puolen tunnin hölkkäämistä!

 

Millaisia vaikutuksia trampoliiniharjoittelulla on kehoon?

Pomppimisella on tutkitusti monenlaisia fyysisiä ja psyykkisiä terveyshyötyjä. Esimerkiksi sen on todettu kiihdyttävän imunestejärjestelmän toimintaa poikkeuksellisen tehokkaasti. Tämän seurauksena kehon ylimääräiset nesteet, rasvat ja muu imunestekuorma poistuvat kudoksista paremmin, mikä taas edesauttaa painonhallinnassa ja vähentää turvotusta. Trampoliiniliikunta harjoittaa myös verenkiertoelimistön toimintaa parantamalla yleistä lihasvoimaa ja –kestävyyttä sekä sydämen toimintakykyä. Mikä parasta, lihasvoiman kehittäminen on mahdollista nivelille ystävällisellä tavalla. Lihasten lisäksi pomppiminen on hyväksi myös luille, sillä toistuva, mutta joustava hyppyliike on oiva tapa vahvistaa kehittyvää luustoa ja ehkäistä osteoporoosia. Fyysisten seikkojen lisäksi trampoliiniharjoittelu parantaa myös taidollisia kykyjä – trampoliinilla taiteillessa on pystyttävä keskittymään niin hyppimiseen, tasapainoiluun, kehonhallintaan kuin liikkeiden suorittamiseenkin, mikä  on erinomaista motoriikka- ja ketteryystreeniä. Pomppiminen vaatii täyttä keskittymistä suoritukseen, mikä taas on hyvää mentaaliharjoittelua ja hellitää stressin ja ahdistuksen tunteita.

Trampoliiniharjoittelulla voidaan siis saavuttaa erittäin kokonaisvaltaisia fyysisiä ja psyykkisiä terveyshyötyjä. Siltikin on todettava, että harrastuksen paras puoli on se, että se on hauskaa! Pomppiessa arkiset huolet unotuvat ja on lähes mahdotonta olla hymyilemättä ja nauramatta. Tästäkin syystä trampoliiniliikuntaa voi lämpimästi suositella ihan jokaiselle!